Over ons

Joh. Enschedé Amsterdam (JEA), ontstaan in 1819 te Amsterdam en afstammend van Joh. Enschedé & Zn (1703), is één van de oudste commerciële speciaal drukkerijen in Nederland. JEA is al bijna 200 jaar succesvol actief in Amsterdam, waarbij ethisch zaken doen en duurzaam ondernemen, de basis vormen voor lange termijn relaties met klanten, leveranciers en medewerkers.

Met belangrijkste speerpunten innovatie en een hoog grafisch kennisniveau, is JEA in de laatste decennia uitgegroeid tot een bedrijf dat actief inspeelt op veranderingen. De sterke toename van digitale informatie en additionele dienstverlening maken de wereld kleiner.

Onze visie: Door de digitale revolutie ontstaan andere vormen van print. Producten worden verrijkt met nieuwe technologieën en interactieve functies die zowel door de consument als de industrie worden gebruikt.

JEA speelt hier dynamisch op in. Door blijvend te investeren in kennis- en productontwikkeling bieden wij innovatieve en onderscheidende print-productconcepten aan al haar opdrachtgevers.

Het is onze missie een toonaangevende partner te zijn in het bedenken, ontwikkelen en produceren van vernieuwende print-productconcepten voor de nichemarkten Security, Fast Moving Consumer Goods, Retail en Compact Media (www.booqi.nl) markt binnen Europa.

Museum

Stichting Museum Enschedé

Het bedrijf Joh. Enschedé & Zn. kent een rijke historie die teruggaat tot 1703. Een groot deel van haar geschiedenis wordt bewaard in Stichting Museum Enschedé in Haarlem.

De collectie bestaat uit de archieven van het bedrijf en geeft een uniek beeld van het functioneren van een grafisch bedrijf door de eeuwen heen, alsook van de rol van familie Enschedé.

Grafimedia-geschiedenis
Om veiligheidsredenen is het museum niet openbaar en slechts op afspraak toegankelijk. Het museum beschikt over talrijke, nog niet ontsloten stukken en dossiers, die tezamen een beeld geven van de grafimedia-geschiedenis in de meest brede zin.

Onderzoek
Wetenschappelijk onderzoekers kunnen hier hun hart ophalen. Ze kunnen bijvoorbeeld onderzoek doen naar de opbouw van de drukkerij Pertjetakan Kebajoran in Indonesië, de correspondentie van Johannes Blauw met de Oprechte Haarlemsche Courant, de correspondentie van Joh. Enschedé met grafische organisaties of de rol van typografenverenigingen.

Meer informatie vindt u op: www.museumenschede.nl