Nieuws

Bent u benieuwd naar het laatste nieuws van Joh. Enschedé Amsterdam BV? Klikt u dan op een van de blokken hiernaast om te zien waar wij ons mee bezig houden.

JEA behaalt FSSC 22000-Certificaat

Drukkerij meldt zich in wereldwijde toplaag van voedselveiligheid

Voedselveiligheid is van groot belang voor de volksgezondheid. Met het nieuwe FSSC 22000-certificaat voldoet Joh. Enschedé Amsterdam B.V. (JEA) aan de aller strengste eisen voor hygiëne in zijn druk- en afwerkingsprocessen. De toekenning door Lloyd’s Register maakt dat JEA nu officieel tot de wereldwijde top in voedselveiligheid behoort.

Het FSSC 22000-certificaat is in het leven geroepen door de Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV). Het is de eerste standaard voor de levensmiddelenindustrie die wereldwijd erkend wordt. FSSC 22000 omvat onder andere het ISO 22000 Voedselveiligheid managementsysteem en een aantal aanvullende eisen. Daarnaast voldoet het sinds 2010 aan de vereisten van de Global Food Safety Initiative (GFSI).

Dit alles biedt partners in de voedingsmiddelenindustrie de zekerheid dat JEA werkt volgens een gedegen en internationaal erkend managementsysteem voor voedselveiligheid en -kwaliteit. Daarnaast geeft de standaard aan dat het bedrijf voortdurend bezig is om zijn processen en prestaties te verbeteren.

De certificering is voor JEA een belangrijke stap in de jarenlange ervaring op het gebied van voedselveiligheid in een offensief om zich nog meer op de markt voor food-drukwerk te gaan richten.

JEA op SURF Onderwijsdagen

SURF organiseert op 7 en 8 november 2017 de SURF Onderwijsdagen voor het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en hoger onderwijs (hbo en wo) in het World Trade Center in Rotterdam. De SURF Onderwijsdagen zijn dé inspiratiebron voor deze sectoren op het gebied van onderwijs en ICT.

De betrouwbaarste samenwerkingspartner

Wilt u het diplomaproces van uw onderwijsinstelling effectiever, efficiënter, flexibeler en/of aantrekkelijker maken? JEA kan hierbij helpen. Wij bieden:

  • Een ICT maatwerk oplossing die past bij uw onderwijsinstelling.
  • Automatisering van het complete logistieke proces van ontwerp en productie tot afgifte van diploma’s en bijbehorende documenten.
  • Advies en ondersteuning door ICT en drukwerk specialisten.
  • Diploma’s drukken bij een SMSi gecertificeerde drukkerij.
  • Diploma’s die voldoen aan de strengste veiligheidseisen.

Kortom: wilt u samenwerken met een ketenpartner die alle facetten in het proces van productie tot en met het uitleveren van diploma’s en diplomabijlagen kent? Dan bent u bij de JEA Diploma Services aan het goede adres.

Waar vindt u ons?

Op de SURF Onderwijsdagen op 7 en 8 november vindt u onze Diploma Services op het Netwerkplein van het World Trade Center in Rotterdam. U leest er meer over op de website van SURF.

Logo JEA Diploma Services SURF Onderwijsdagen

Dutch Mountains gelanceerd

Op 29 september 2017 is het boek “Dutch Mountains, het standaardwerk over de Nederlandse platenindustrie” gelanceerd. Het boek geeft een niet eerder verkregen inzicht in de totstandkoming van de vaderlandse populaire muziek.

Legendarische locatie

De lancering vond plaats in Studio 1 van de Wisseloord Studio’s, een plek waar muzikanten van wereldformaat muziekopnames hebben gemaakt. In aanwezigheid van vele bekende artiesten werd het eerste exemplaar door Gerard Ekdom uitgereikt aan Rob de Nijs.

Een verborgen wereld onthuld

Dutch Mountains is product van meer dan vijf jaar diepgravende research door auteur Peter Voskuil. Het legt de economie achter de platenindustrie bloot. Wie waren de pioniers? Hoe werkte een platenmaatschappij eigenlijk? Wat maakte het ene nummer wel een hit en het andere niet? Wie zich daarin verdiept ontdekt een verborgen wereld van contractvoorwaarden, opname- en promotiebudgetten, vriendjespolitiek, smeergeld en (soms) puur toeval.

Uitgeverij JEA

Het boek is gepubliceerd door Uitgeverij JEA. Deze uitgeverij is onderdeel van Joh. Enschedé Amsterdam; wij breiden dit jaar onze uitgeefactiviteiten uit en richten ons op exclusieve non-fictie.

Een perfect cadeau voor de feestdagen

Het boek is verschenen in schitterende drukkwaliteit en is beschikbaar in boekhandels en online. Precies op tijd voor de feestdagen! We geven het boek uit in twee vormen:

  1. Reguliere editie met 730 pagina’s allesomvattende geschiedenis van de Nederlandse platenindustrie.
  2. Luxe Collectors Edition inclusief gouden plaat met 5 nooit eerder uitgegeven tracks, een certificaat van echtheid, een exclusieve Nederpop-poster en vele andere extra’s.

De foto’s van de lancering kun je op de Facebookpagina van Dutch Mountains bekijken!

Wil je het boek bestellen? Volg dan deze link!

Certificatenregen bij JEA

Landelijke primeur

Kwaliteit, security en duurzaamheid hoog in het vaandel bij JEA Joh. Enschedé Amsterdam (JEA) heeft als eerste bedrijf in Nederland het felbegeerde SMSi 2013 certificaat binnengesleept. SMSi – ook wel het ‘ECHT’-certificaat genoemd – staat voor Security Management System & informationsecurity. Het garandeert klanten dat alle producten en diensten van JEA met uiterste zorgvuldigheid op strikt vertrouwelijke wijze tot stand komen.

De afgelopen periode regende het sowieso certificaten bij JEA. Parallel aan het SMSi traject werd ook het certificatietraject voor de nieuwe ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015 met succes afgerond. Het ISO 9001 certificaat verzekert klanten van JEA dat kwaliteitsborging van processen op het allerhoogste niveau staat waarbij het ISO 14001 certificaat aantoont dat dit ook nog eens volgens de strengste milieueisen is vervaardigd. Binnen JEA staat kwaliteit, security en duurzaamheid dan ook al jarenlang hoog in het vaandel, met het binnen halen van deze nieuwe certificaten is een duidelijke trend gezet en behoort JEA tot de kopgroep van Nederlandse bedrijven die als eersten volgens deze nieuwe standaarden zijn gaan werken.

JEA ziet het binnenhalen van deze certificeringen slechts als een eerste stap. Wij creëren originele communicatiemiddelen van papier die onze klanten ondersteunen bij het succesvol bereiken van hun doelstellingen. Hierbij streven we naar continue verbetering van alle processen en bedrijfsprestaties, zowel binnen JEA zelf als bij de ketenpartners. “Het ontplooien van onze activiteiten op dit gebied stopt hier niet mee, maar begint hier juist”, zegt directeur a.i. Gert Dral. “In alles wat wij doen staat de klant centraal.”

Boeklancering Dutch Mountains

De geschiedenis van de Nederlandse platenindustrie schrijf je niet zomaar 1-2-3. Muziekliefhebber en journalist Peter Voskuil dook in deze wereld en heeft de afgelopen vijf jaar als een gek gewerkt aan dit onderwerp. Overal haalde hij de meest mooie verhalen en beelden op. Het boek ‘Dutch Mountains’ is hiervan het eindresultaat. Een prachtig vormgegeven boek vol verhalen en unieke beelden.

Het boek is hét ultieme standaardwerk over de Nederlandse platenindustrie. Hoe werkte een platenmaatschappij eigenlijk? Wie waren de pioniers? Wat maakt van het ene nummer wel een hit en het andere niet? Insiders van platendirecteurs tot studiotechnici vertellen openhartig over hun bijzondere vakgebied. De verhalen worden ondersteund door leuke weetjes en feiten en uniek beeldmateriaal afkomstig uit verschillende archieven en privécollecties.

‘Dutch Mountains’ is echt een musthave voor iedere muziekliefhebber! Een cadeau om te krijgen. Een feest om te geven. Binnenkort komt het boek op de markt, maar je kunt ‘m al bestellen via: https://dutchmountains.jea.nl/