Print

Joh. Enschedé Amsterdam (JEA) is dé toonaangevende partner in het bedenken, ontwikkelen en produceren van innovatieve print product-concepten voor de voedingsmiddelenindustrie, Retail- en Security-markt binnen Europa.

Dagelijks staat een team van gemotiveerde en goed opgeleide professionals klaar om samen met u producten van hoge kwaliteit te ontwikkelen, van idee tot eindproduct. Geen uitdaging is ons te veel: van regulier print publicaties tot Compact Media, van Necklabels tot Cadeaubonnen en van succesvolle Direct Mail acties tot en met geavanceerde, vooruitstrevende Special Products.

JEA verzorgt het hele traject van begin tot eind en kijkt uit naar uw uitdaging!

Food safety drukwerk

Joh. Enschedé Amsterdam (JEA) levert een groot deel van haar productie aan de voedingsmiddelenindustrie in Europa. Met als speerpunt: informatie booklets en 2D premiums voor Fast Moving Consumer Goods sector gerichte A-merken.

Elke opdracht voor de voedingsindustrie stelt hoge eisen aan de producent. En als ervaren specialist op dit gebied toont JEA hier haar meerwaarde. Door onze brede kennis van de verwerkingsprocessen bij onze opdrachtgevers leveren wij een kwalitatief hoogwaardig product dat probleemloos verwerkbaar is op iedere vul- of productielijn.

Met het nieuwe FSSC 22000-certificaat voldoet JEA aan de aller strengste eisen voor hygiëne in zijn druk- en afwerkingsprocessen. De toekenning door Lloyd’s Register maakt dat JEA nu officieel tot de wereldwijde top in voedselveiligheid behoort.

print-food-safety-drukkerij

Digitaal drukwerk

Wilt u variëren in de inhoud van uw drukwerk, bijvoorbeeld met personalisatie, of heeft u slechts een kleine oplage nodig? Dan is digitaal drukken de beste optie. Joh. Enschedé Amsterdam (JEA) beschikt over moderne high-end digitale persen met een grote capaciteit.

Tijden veranderen. Terwijl in het verleden ‘offset’ de enige norm was, is in de huidige markt een duidelijke verschuiving naar ‘digitaal drukken’ zichtbaar. Dat is niet zo vreemd gezien de voordelen: het proces van digitaal drukken heeft een snellere opstarttijd en geeft veel meer mogelijkheden voor maatwerk. Deze slagen in efficiency en hoeveelheid papier (minder verspilling) leveren u direct besparing op. En wat minstens zo belangrijk is: de kwaliteit van digitaal drukwerk evenaart tegenwoordig de kwaliteit van offset drukwerk.

Met het oog op de groeiende behoefte om drukwerk te personaliseren verwacht JEA dat digitaal drukken een steeds hogere vlucht gaat nemen, vooral in de wereld van de retail. Met onze moderne digitale persen zijn wij er helemaal klaar voor!

Digitaal print, razendsnel resultaat. Informeer naar onze mogelijkheden.

Industrieel inkjet printen

Joh. Enschedé Amsterdam (JEA) heeft de beschikking over een van de snelste industriële inkjet machines ter wereld, de Videojet BX6500. Deze dot matrix inkjet printer biedt veelzijdig, betrouwbaar, snel digitaal printen voor een betere productiviteit. Onze configuratie bestaat uit een printkop welke een printresolutie van 128×256 dpi heeft en kan bij een maximale breedte van 51 mm een doorvoersnelheid van 600 meter per minuut kan realiseren. Naast deze printkop is een zuiver, feilloos transport bij hoge snelheden van essentieel belang, dit zorg namelijk voor een stabiliteit tijdens het doorvoeren van uw product voor en tijdens het printen, printkop en vacuüm base zijn op elkaar afgestemd en vormen een perfecte combinatie voor het printen op hoge snelheden. Het printen gebeurt met behulp van sneldrogende inkt voor verschillende materialen zoals printen op waterachtige of met UV gecoate en overige moeilijk te bedrukken glanzende materialen

Bovengenoemde configuratie maakt het mogelijk om een breed scala van toepassingen te kunnen bieden, het nummeren of coderen van grafische producties wordt veel toegepast bij promotieacties. Het is een beproefd middel om de respons te verhogen door een kans-element toe te voegen. Een foutloze productie is hiervoor cruciaal.

Onderstaande een overzicht van de mogelijkheden die wij u op het gebied van industrieel inkjet printen kunnen bieden:

 • Variabel printen van codes en/of adressen (Windows True Type fonts)
 • 2D barcodes (Dot Matrix en QR)
 • Barcodes (linear o.a.: code 39, code 128, EAN 128, ITF, EAN 8)
 • KIX codes
 • Substraten papier en plastic (ongecoate of gecoate materialen, inclusief uv coating)
Finishing

De bijzondere en vele gevarieerde grafische afwerkingsmogelijkheden die Joh. Enschedé Amsterdam (JEA) biedt zijn onze grote kracht. JEA werkt met modulaire systemen. Dat wil zeggen dat we verschillende losse modules aan elkaar koppelen en zo voor elke specifieke produktie een afwerkstraat opbouwen. Zo’n afwerkstraat noemen we een mailerlijn.

Een mailerlijn bestaat altijd uit een invoermodule (inleg) en een uitvoermodule (uitleg). Alle modules die daartussen zitten zijn echter per opdracht verschillend. De modules die we tussen de inleg en uitleg kunnen plaatsen kunnen het volgende toegevoegde waarde hebben:

 • machinaal in- en opplakken van items (pick and place)
 • permanent of non-permanent lijmen (hot- en cold melt)
 • aanbrengen van etiketten, labels, stickers, sluitzegels, tabben
 • variabele data printen (videojet)
 • vormstansen
 • aanbrengen van lijn- en hoekperforaties
 • alle mogelijke denkbare vouwslagen
 • miniatuur vouwen tot 15 mm (minifolders en miniboekjes)
 • aanbrengen van diverse soorten folie
 • vouwplakken van brochures
 • geniet en garenloos brocheren

Bekijk ook onze Special Products

OPEN for Print

OPEN for Print is een intuïtieve software oplossing voor het maken, bestellen en beheren van al uw publicaties. Laat uw reclamebureau zich richten op het concept en creatie; OPEN For Print doet de rest.

En dat is veel!

OPEN for Print is volledig template gedreven. Templates maken het mogelijk om snel nieuwe publicaties te creëren, terwijl u zelf bepaalt welke teksten en afbeeldingen variabel zijn. Het maken van templates is een fluitje van een cent. OPEN for Print wordt ingericht met uw huisstijl en eigen templates, compleet met staffelprijzen. Het aanmaken van nieuwe templates is gemakkelijk en met OPEN for Print wordt de begeleiding van uw drukwerk teruggebracht tot enkele overzichtelijke stappen die online kunnen worden afgehandeld.
 
Het resultaat is een verrassende optimalisatie van uw inkoop- en marketingorganisatie, waardoor u zich kunt richten op de dagelijkse gang van zaken.

sfeerbeeld-print-OPEN

Proces

DTP
Alle aangeleverde bestanden worden door ons verwerkt op onze DTP afdeling. Na verwerking/opmaak in onze DTP afdeling worden de bestanden in certified PDF vorm en later indien noodzakelijk en/of gewenst door middel van drukproeven ter goedkeuring conform ISO 12647-2 aan de opdrachtgever voorgelegd.
 
Computer To Plate
De uiteindelijke bestanden worden direct doorgestuurd naar de CTP installatie die de drukplaten binnen 5 minuten belicht en volledig geautomatiseerd ontwikkelt.
 
Drukken + lakken
In de productiehallen staan drie drukpersen (74 x 105), met 2 tot 5 drukwerken + lakwerk, voor verwerking van 70 grams papier tot 500 grams vouwkarton. JEA brengt direct dispersielak aan, all-over of als spotlak, zoals in het ontwerp is bedoeld om contrast te creëren. Direct inline perforeren en/of stansen wordt daarnaast ook veel toegepast.
 
Veredelen
Na het drukken kunnen nog speciale veredelingen plaatsvinden zoals holografie -of zilverfolie lamineren, foliedrukken in goud of zilver met speciale laklagen of kunststofcachering. Nieuwe ontwikkelingen op de markt worden door ons nauwlettend gevolgd en toepasbaar gemaakt.
 
Stansen
In nauwe samenwerking met onze leveranciers wordt altijd vóór een productie stansproeven gemaakt van oplagekwaliteit op onze snijplotter. Hiermee wordt optimale productie gewaarborgd.
 
Vouwen/plakken
Naast de bedrukking bepaalt de vouw- plakconstructie vaak het onderscheidend vermogen van een product. Dankzij het opereren in vele verschillende marktsegmenten, is een schat aan ervaring opgebouwd over een groot scala aan afwerkingsvormen. Deze ervaring in combinatie met het brede machinepark in speciaal vouwmachines en lijmapparatuur geeft JEA al jaren de mogelijkheid vrijwel alle constructies in eigen beheer te produceren.