Retail

Met haar business unit Special Products is Joh. Enschedé Amsterdam (JEA) specialist in het ontwikkelen, produceren en distribueren van producten (premiums) voor Instant Loyalty Promotions (ILP) programma’s bij retailers (supermarkten), zowel nationaal als internationaal. Samen met onze partners worden promoties en loyaliteitsconcepten bedacht en ontwikkeld.
 
Eindproducten worden uitvoerig getest om ervoor te zorgen dat deze in grote aantallen en binnen budget geproduceerd kunnen worden. JEA neemt haar verantwoordelijkheid voor de productie en de begeleiding van ontwerp tot en met het leveren van de goederen. Een fijn gevoel voor u: alles blijft in één hand!
 
Ons doel is innovatieve duurzame producten te ontwikkelen. Dit betekent dat de producten weinig afval hebben en vooral uit papier en karton gemaakt worden. Materialen dragen het FSC keurmerk en door de compacte producten wordt er veel bespaard op logistiek. Product concepten worden ook samen met de retailers zelf ontwikkeld. Dit betreft dan vooral promoties en loyaliteits programma’s voor de kleinere food retailer en petrol- en drugstore retail.

Proces

Joh. Enschedé Amsterdam (JEA) werkt vanuit zowel eigen ideeën als ideeën aangedragen door haar partners. Samen met een duidelijke doelstelling, altijd met een onderscheidende meerwaarde als uitgangspunt, wordt een briefing gemaakt. Voor een goed uitgewerkte aanbieding worden er eerst een aantal belangrijke stappen doorlopen. Hierbij maakt JEA gebruik van marktkennis en onderzoek naar in- en externe technische mogelijkheden passend binnen uw specificaties en wensen.
 
Ter ondersteuning produceren wij representatieve modellen, waarbij gebruik wordt gemaakt van dezelfde materialen en specificaties waarop het voorstel is gebaseerd. Door deze zorgvuldige werkwijze is JEA in staat een aanbieding te doen die voldoet aan uw verwachtingen én aansluit bij uw budget. In de aanbieding vindt u naast de prijs, een gedetailleerde productspecificatie en een uitgewerkte planning van de productie.
 
JEA zorgt ervoor dat de producten voldoen aan uw specifieke eisen, en aan de eisen die voortvloeien uit de lokale en internationale wet- en regelgeving. Het begeleiden van het ontwerp is een belangrijke taak . Door het geven van het juiste advies en het maken van artworkinstructies kan het ontwerp snel en doeltreffend vertaald worden naar het definitieve artwork dat gebruikt wordt voor de uiteindelijke productie.
 
Realisatie vindt plaats op high-tech productie apparatuur gecombineerd met de nieuwste technieken. Tijdens realisatie wordt de kwaliteit gewaarborgd door controle-systemen die veelal zelf door JEA zijn ontwikkeld.