samen kosten besparen

in drukwerk logistiek

JEA verzorgt de productie van serviceliteratuur voor internationale automobielfabrikanten. Door nauw samen te werken realiseerden we een forse kostenbesparing.

Van elk type auto dat in Europa wordt verkocht moet een geldig autoboekje aanwezig zijn. Gezien de vele talen, automodellen en landen waar de boekjes naartoe moeten, gaat het hier om een complexe productie. Om dit goed te stroomlijnen verrichtte JEA eerst een studie naar de manier waarop de serviceliteratuur totstandkomt en hoe dealers en distributeurs deze boekjes bestellen.

Op basis van deze studie adviseerden we autofabrikanten om alle serviceliteratuur voor alle Europese landen te centraliseren. Bij JEA is er nu volledige controle op het proces, de kwaliteit en de levertijd. Bovendien bedenkt JEA nog elk jaar verbeteringen die voor nog meer kostenbesparing zorgen.

Dealers in heel Europa bestellen voortaan de gewenste boekjes met een webapplicatie. Deze is bij JEA direct gekoppeld aan een workflow die de juiste printers aanstuurt. Geavanceerde apparatuur regelt de afwerking en distributie. De boekjes komen binnen de afgesproken tijd op de juiste plek.

Share This