NES: stickerboekjes zonder verpakking

een duurzaam

alternatief

Vouwdrukwerk kan heel goed zonder plastic verpakking. Het unieke non-envelope system (NES) van JEA maakt van elk spaarprogramma een duurzamer alternatief.

De NES is een duurzame oplossing voor papieren verpakkingen. De verpakking van stickers of kaarten is traditioneel gemaakt van plastic. De NES combineert stickers of kaarten en de verpakking in een volledig papieren oplossing. Dankzij de NES-oplossing is het gebruik van plastic niet meer nodig.

De NES is zo gemaakt dat zelfs de buitenkant van de verpakking gebruikt wordt met als groot voordeel dat papierafval in de winkel of op straat tot een minimum wordt beperkt.

De NES is gemaakt van 100% FSC-papier. De gebruikte inkten zijn bio-based en alle andere materialen zijn ook vervaardigd volgens de Europese milieuregelgeving. Papieroplossingen zijn minstens 8-10 keer 100% recyclebaar.

Een extra voordeel van de NES het volume. Doordat de NES volledig plat is neemt deze oplossing ongeveer 50% minder volume in beslag. Dit betekent minder opslagruimte en transport, wat resulteert in minder CO2-uitstoot.

 Kortom, de NES is een echt milieuvriendelijke oplossing.

Share This