Duurzame teeltpot
met JEA plantetiket
genomineerd voor Award!
03 oktober 2019
JEA heeft het plantetiket ontwikkeld voor de duurzame Bolayo teeltpot. Het dubbelgevouwen etiket is plasticvrij, waterbestendig en bevat alle benodigde informatie en leuke weetjes over de plant. De Bolayo teeltpot’ is dit jaar genomineerd voor de Greenovation award! De award wordt begin november uitgereikt tijdens de Trade Fair Aalsmeer 2019.
De ‘Physalis Peruviana (Inca Goudbes) in Bolayo teeltpot’ is dit jaar genomineerd voor de Greenovation award! De award wordt begin november uitgereikt tijdens de Trade Fair Aalsmeer 2019.

De plant wordt gekweekt in de duurzame Bolayo teeltpot in plaats van een plastic teeltpot. De pot bestaat uit 100% natuurlijke materialen en is biologisch afbreekbaar.

Dit unieke concept is een samenwerking tussen verschillende bedrijven. Op aanvraag van WPT Biobased, een van de bedrijven achter de duurzame Bolayo teeltpot, heeft JEA het plantetiket ontwikkeld. Het dubbelgevouwen etiket is plasticvrij, waterbestendig en bevat alle benodigde informatie en leuke weetjes over de plant.

De teeltpot wordt aankomend jaar in productie genomen en is dan beschikbaar als vervanger van de plastic teeltpot.

Breng hier je stem uit voor de ‘Physalis Peruviana in duurzame Bolayo teeltpot’. Dit kan nog tot 31 oktober!

Informatie over de award: Greenovation award 
Informatie over de nominatie: Edible plant physalis puraviana in sustainable cultivation pot nominated

Share This