Kroniek Luchtmacht doet recht

aan bijzondere geschiedenis

Een ambitieus project: 520 pagina’s met prachtige foto’s over de lange geschiedenis van de Nederlandse Luchtmacht. JEA tekende voor het traject van vormgeving tot lithografie en druk.

Defensie en JEA delen een lange geschiedenis. Anno 2019 drukken wij bijvoorbeeld nog altijd het magazine Onze Luchtmacht. De uitgeverijtak van JEA is gek op bijzondere boeken en kwam tweeënhalf jaar geleden in gesprek met het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH).

Hoog op de agenda van het NIMH stond de wens om een Kroniek voor de Koninklijke Luchtmacht te maken. Dit in navolging van de Kroniek der Zeemacht, die na de verschijning in 2003 uitgroeide tot een standaardwerk in marinekringen. Het instituut zocht een betrouwbare partner die kon helpen bij de realisatie van dit 520 pagina’s tellende boek. Een ambitieus project, waarbij kosten noch moeite zijn gespaard om de rijke historie vast te leggen.

Een team van historici werkten jaren aan de inhoud. Uit de archieven werden zeldzame stukken en de meest prachtige foto’s opgediept. Onze lithograaf (in andere bedrijven een uitstervend beroep) kreeg de opdracht om de vele zwartwit foto’s in contrast op elkaar af te stemmen. JEA verzorgde daarnaast de vormgeving en druk van deze fenomenale uitgave, die ook via de boekhandel verkrijgbaar is.

 Het boek is verschenen op 14 juni 2019.

Share This